nr 08 (320)   sierpień 2018

"Carpie Diem" - III Konkurs Kulinarny w ramach "Żmigrodzkiego Festiwalu Karpia i Lasu" w Rudzie Żmigrodzkiej

7 października 2018r.

Zapraszamy do udziału w konkursie kulinarnym wszystkich, których pasją jest gotowanie!

To już trzecia edycja uczty kulinarnej, w której główną rolę odgrywa KARP. Karp, który jest niezbyt doceniony, a dobrze przyrządzony smakuje doskonale i posiada bogate wartości odżywcze. W ramach Dni Karpia oraz Festiwalu Karpia i Lasu propagujemy nasze lokalne bogactwo.

W ubiegłych latach na konkursowym stole można było spróbować następujących potraw: Rybie oko, Karp na ostro, Karp smażony w warzywach z sosem z kani, Karpburgery, Pierogi z suma pod pierzynką z grzybów leśnych, Karpiowe talary, Rolada rybna ze szpinakiem, Ceviche z karpia, Karp Rudy w Tajlandii, Karp z Sadu, Leśne pulpeciki, czy Pasztet z karpia.

Te niezwykłe dania zachwycały wyglądem, smakiem, kreatywnym połączeniem lokalnych produktów z rybą w różnej postaci.

Tym razem w Rudzie Żmigrodzkiej 7 października br. odbędzie się kolejna już edycja konkursu Carpie Iem, który z roku na rok przyciąga większą liczbę uczestników. Każdy, kto zgłosi swój udział w zabawie, otrzyma 100 zł na zakup potrzebnych produktów do przygotowania i zaserwowania dania. Dla najlepszego kucharza przewidziane są atrakcyjne nagrody.

Regulamin i formularz zgłoszenia już wkrótce pojawią się na stronie internetowej Urzędu Miejskiego w Żmigrodzie www.zmigrod.com.pl.

Wioletta Owczarek

spis treści

menu

 
 
 
Wiadomości Żmigrodzkie
rss wykonanie
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług, personalizacji reklam i analizy ruchu. Informacje o sposbie korzystania z witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Korzystając z tej strony, wyrażasz na to zgodę.